Bulletinboard
 
 
Bulletinboard
 


Tips voor uw huisdier tijdens de jaarwisseling

Houdt u er rekening mee dat in veel gevallen uw dier de jaarwisseling en de dagen daaromheen het vuurwerk erg beangstigend vindt. Daarom adviseren wij u om uw dieren goed in de gaten te houden en buiten niet los te laten lopen.
Ga niet met uw hond naar buiten als er vuurwerk wordt afgestoken als het niet echt noodzakelijk is; u kunt er dan beter voor kiezen om b.v. binnen spelletjes te doen. Vaak wil het ook helpen om de gordijnen dicht te doen en een muziekje aan te zetten. Laat vooral tijdens de jaarwisseling uw hond niet alleen thuis en blijf zelf rustig als hij het spannend vindt. Het is het beste om uw hond niet uitgebreid te troosten omdat u hiermee zijn angst bevestigt. U kunt hem wel steun geven door bij hem in de buurt te blijven en tegen u aan te laten zitten of liggen als hij dat prettig vindt.
Voor katten, konijnen en knaagdieren kunt u het beste voor een donkere verstopplaats zorgen, zodat zij lekker weg kunnen kruipen.

Eventueel zijn er kalmerende middelen en medicijnen die er voor zorgen dat uw hond of kat rustiger wordt. U kunt het beste tijdig met deze medicijnen beginnen.


 

 

 

 

 

Voor de uitzending van Zembla over het uitsterven van de rashond klik hier
-------------------------------------------------------------------------------------
Aanvulling Raad van Beheer duurzaam fokbeleid - reactie Zembla  klik hier
Voor het totale artikel kijk op www.raadvanbeheer.nl

Voor het bekijken van het artikel heeft u Adobe Reader nodig klik hier voor het gratis downloaden

(Bron Raad van Beheer)

 

 
Aantal Bezoekers